کلمه «پر فروش» در مورد کتاب صفتی کاملا نسبی است. در واقع تعریف درستی از پرفروش بودن وجود ندارد و ما نمیدانیم یک کتاب چقدر بفروشد پرفروش محسوب میشود و اصولا معیار پرفروش بودن یا نبودن چیست؟ از طرفی هم این روزها پرفروش اعلام شدن یک کتاب تا حد زیادی به یک تکنیک تبلیغاتی تبدیل شده و بسیار دیده میشود که ناشران درباره یک کتاب میگویند پرفروش شده اما آن کتاب حتی پانصد جلد هم نفروخته است. گاهی هم ناشران کتابهایشان را به صورت نوبتی در لیست پرفروشهایشان میگذارند و این باعث میشود که کتابهای به راستی پرفروش دیده نشوند.
با این حساب شاید پرداختن به چنین مقولهای در اساس کار چندان صحیحی نباشد اما برای رسیدن به یک جمعبندی کلی ازوضعیت سالانه نشر کتاب، شاید تنها روش همین باشد. کتابهایی که در این صفحه معرفی میشوند، توانستند در سالی که رو به اتمام است در میان علاقه مندان به کتاب مطرح شوند و رکود بازار کتاب را اندکی کم کنند. اینکه این کتابها چقدر خوب هستند یا نه جای بحث دارد و اینکه بسیاری کتابهای خوب و خیلی خوب امسال منتشر شدند و کمتر دیده شدند یا پرفروش نشدند جای تاسف.
اتحادیه ابلهان
نویسنده: جان کندی تول
مترجم: پیمان خاکسار
ناشر: به نگار
موضوع: رمان خارجی

رمان اتحادیه ابلهان پاییز امسال از سوی نشر به نگار منتشر شد و خیلی زود مورد استقبال قرار گرفت و به چاپ دوم رسید. این رمان که اولین اثر و تنها اثر جان کندی تول است درباره پسری ۳۰ ساله است که با مادرش زندگی میکند و نمیخواهد یا نمیتواند قوانین و قواعد معمول جامعه مدرن را بپذیرد؛ ذهن او در عصر قرون وسطی پرسه میزند و به هرکجا پا میگذارد ماجرا میآفریند. کتاب از طنزی قوی برخوردار است و ترجمه روان آن توانسته به خوبی با خواننده فارسی زبان ارتباط برقرار کند. این اثر در سال ۱۹۸۱ جایزه پولیتزر را از آن خود کرد.